bGreen søker prosjekt!

 

bGreen er et næringsnettverk som ønsker å samle aktører i regionen vår til å være med å
1) kutte utslipp og
2) utvikle næringslivet i Bergen ved å bidra til å finne gode grønne løsninger, gjennom nye samarbeid.

Vi søker nå en bedrift, en stiftelse eller en organisasjon som har prosjekter som kan anses som knutepunkt i byen, og som ønsker å bli mer bærekraftige gjennom å få tilgang på et kunnskapsnettverk med bred og dyp kompetanse på grønne løsninger.

Dere slipper å kontakte èn og èn aktør eller kjøre prosessen – vi har oversikten over aktørene og prosesskompetansen.

Er dette interessant? Ta kontakt på annika@bgreen.no

HVA JOBBER VI MED NÅ?

Hepp! Vi er superglade for å nå kunne komme med en gøyal oppdatering her på hjemmesiden vår.  Den siste tiden kan se ut til å ha vært rolig, men ikke la deg lure – her har det skjedd ting!

4.oktober avholdt vi en hjernedugnad i Bergen Kommune sin Innolab. Invitert var håndplukkede ildsjeler som brenner for et yrende grønt og utviklende næringsliv i regionen vår! I etterkant har dette møtet blitt (i all ydmykhet) en aldri så liten snakkis…

Noe av grunnen til dette ble et så konstruktivt møte, var at vi hadde en tydelig og effektiv struktur – all honnør til gjennomfører Kjersti Eiken Haukeland! Det var også klart for deltakerne hvilke spørsmål vi skulle diskutere og hvorfor, og at de delte et felles engasjement. Dette var helt tydelig, og kunne glidd rett inn som et glimrende eksempel i en organisasjonspsykologisk lærebok.

Klikk her for å lese hva Innolab skriver om oss!

Tilstede var ildsjeler som til vanlig jobber i blandt annet BKK, Sweco, BIR, Netlife, Bergnes Næringsråd, for å nevne noen. Vi hadde også med oss folk fra Universitetet i Bergen, fra kommunen og Mohnsenteret, i tillegg til studenter fra Innovasjon og Ledelse ved HVL. Det sier seg selv at alle de ulike perspektivene ga opphav til en fruktbar workshop.

I etterkant av møtet har prosjektleder bearbeidet alle ideer og forslag nøye og forsøkt å finne fellestrekk. Dette har resultert i en handlingsplan for bGreen og en veiviser for videre arbeid. Vi er også svært fornøyde med å ha satt ned en styringsgruppe bestående av et strålende utvalg av 7 engasjerte mennesker fra hjernedugnaden, alle med ulike bakgrunner!


Styringsgruppa består av:
Annika Rødeseike – prosjektleder i bGreen
Hilde Holdhus – styreleder i bGreen
Birgitta Ralston – Ralston & Bau
Yngve Aabø – Aabø Consulting
Mathias Pedersen – Entro
Andreas Grimen/Are Børjesson – Bergen Kommune
Hanne Wetland – Netlife 
Anne-Kathrine Torvund – Klimapartner Hordaland 
Ørjan Aal – Sweco 

Her kan du se konturen av hva vi skal jobbe med fremover! 

 


Under kan du se engasjementet fra hjernedugnaden i Innolab!

 

 

Innovasjonsfestivalen NuWave

Tirsdag og onsdag 18. og 19.september gikk NuWave av staben i Grieghallen. To fullstappa dager med mye godt innhold, generelt sett med et mer eller mindre sterkt grønt fokus – noe vi liker!

NuWave ble arrangert for å eksperimentere med effekten av en møteplass uten for satte rammer. Her var det alt fra sofagrupper, operasanger, god kaffe, nerder, idealister, forretningsutviklere, pitchere, store navn, uoppdagede navn, og mye mye mer. Alt i alt en veldig flott arena å være på for en næringsklynge som enda er åpen for retning og posisjon.

bGreen hadde, på sin stand i det grønne hjørnet, mange gode samtaler med potensielle medlemmer, mottok råd og spørsmål til klynga og ikke minst sparket fra oss (synes vi) en ganske god pitch på scenen! Ekstra kjekt var det å dele stand med våre medlemmer Podbike, Greensight og Greenstat.

Underskrevne intensjonsavtaler

bGreen har vind i seilene, og flere virksomhenter, blant annet fra produktdesign-, fornybar energi- og konsulentbransjen, har vist interesse for vår klyngeidè!


Klikk deg inn for å lese om de svært ulike og utrolig spennende medlemmene som har underskrevet vår intensjonsavtale her:  Medlemmer


 

Vellykket lunsjmøte!

På en solskinnsdag i mai viste viljen og interessen seg tydelig tilstede da bGreen avholdt lunsjmøte i Skostredet. På plass var representanter fra fag- og forsknings-instanser, små og store, så vel som yngre og eldre virksomheter og bedrifter, innovasjonshuber, studenter og representanter fra kommunen.

Entusiasmen over den nyopprettede klyngen var stor, og det kom frem flere gode spørsmål og innspill. Den første bedriften til å signere intensjonsavtale var Solbære!  

Sjekk ut de andre som er kommet til her.

bGreen – Ny grønn næringsklynge i Bergen

bGreen er i prosjektfasen og jobber med å identifisere retning på klyngen. Vi jobber med å identifisere potensielle medlemmer, samarbeidspartnere og industripartnere som kan være med klyngen videre i etableringsfasen.

Greenstat AS leder forprosjektet med støtte i fra Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. Etableringen av klyngen er en del av den grønne strategien til Bergen Kommune. Klyngen har som formål å etablere nettverk som bidrar til grønn vekst og grønne arbeidsplasser i regionen.