Innovasjonsfestivalen NuWave

Tirsdag og onsdag 18. og 19.september gikk NuWave av staben i Grieghallen. To fullstappa dager med mye godt innhold, generelt sett med et mer eller mindre sterkt grønt fokus – noe vi liker!

NuWave ble arrangert for å eksperimentere med effekten av en møteplass uten for satte rammer. Her var det alt fra sofagrupper, operasanger, god kaffe, nerder, idealister, forretningsutviklere, pitchere, store navn, uoppdagede navn, og mye mye mer. Alt i alt en veldig flott arena å være på for en næringsklynge som enda er åpen for retning og posisjon.

bGreen hadde, på sin stand i det grønne hjørnet, mange gode samtaler med potensielle medlemmer, mottok råd og spørsmål til klynga og ikke minst sparket fra oss (synes vi) en ganske god pitch på scenen! Ekstra kjekt var det å dele stand med våre medlemmer Podbike, Greensight og Greenstat.

Underskrevne intensjonsavtaler

bGreen har vind i seilene, og flere virksomhenter, blant annet fra produktdesign-, fornybar energi- og konsulentbransjen, har vist interesse for vår klyngeidè!


Klikk deg inn for å lese om de svært ulike og utrolig spennende medlemmene som har underskrevet vår intensjonsavtale her:  Medlemmer


 

Vellykket lunsjmøte!

På en solskinnsdag i mai viste viljen og interessen seg tydelig tilstede da bGreen avholdt lunsjmøte i Skostredet. På plass var representanter fra fag- og forsknings-instanser, små og store, så vel som yngre og eldre virksomheter og bedrifter, innovasjonshuber, studenter og representanter fra kommunen.

Entusiasmen over den nyopprettede klyngen var stor, og det kom frem flere gode spørsmål og innspill. Den første bedriften til å signere intensjonsavtale var Solbære!  

Sjekk ut de andre som er kommet til her.

bGreen – Ny grønn næringsklynge i Bergen

bGreen er i prosjektfasen og jobber med å identifisere retning på klyngen. Vi jobber med å identifisere potensielle medlemmer, samarbeidspartnere og industripartnere som kan være med klyngen videre i etableringsfasen.

Greenstat AS leder forprosjektet med støtte i fra Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. Etableringen av klyngen er en del av den grønne strategien til Bergen Kommune. Klyngen har som formål å etablere nettverk som bidrar til grønn vekst og grønne arbeidsplasser i regionen.